Nkuku

Nkuku ik rouw van jou

Dat Nkuku en ik rouw van jou bij elkaar komen is logisch vanuit verschillende perspectieven. De liefde voor mooie, duurzame en fairtrade artikelen is de basis. De producten van Nkuku die wij voeren bij ik rouw van jou hebben een verhaal. Daardoor weet je dat, wat je ook kiest, er altijd mensen mee geholpen worden

Over Nkuku

Al reizend door voornamelijk Afrika en India ontstond het idee. Een bedrijf bouwen waarbij het mogelijk is om het artistieke en traditionele vakmanschap van deze ambachtslieden verder te ontwikkelingen en te promoten. Met het bouwen van een duurzaam bedrijf voor zichzelf willen ze gelijktijdig de levensstandaarden van de lokale vakmensen verbeteren en de beperkte mogelijkheden doorbreken. De naam Nkuku lenen ze van een Zambiaans dorp. Op een traditioneel hutje stond deze naam geschreven en hebben ze gebruikt als basis voor hun eigen bedrijf.

Fairtrade – de missie

Nkuku ondersteunt Fairtrade en lokale gemeenschapsinitiatieven. Wat is dan de definitie van fairtrade die zij nastreven: Fairtrade is het drijven van handel waarbij dialoog, transparantie en respect de hoofdingrediënten zijn. Het draagt bij aan een duurzame ontwikkeling waarbij een eerlijke handelsvoorwaarden gewaarborgd worden. Nkuku werkt daardoor onder andere met een aantal sociale projecten en zoekt de samenwerking met familiebedrijfjes.

Wat betekent dat concreet? Bijvoorbeeld dat de leveranciers met wie zij samenwerken een rechtvaardig inkomen ontvangen voor hun werk. De werkomstandigheden moeten veilig zijn en aan standaard normen voldoen. Er worden geen kinderen uitgebuit. De producten worden vervaardigd in een positieve en aangename omgeving.

Milieuvriendelijk

Nkuku heeft milieu hoog in het vaandel staan. Zo streven zij er naar zoveel mogelijk handgemaakte producten te laten ontwikkelen die gemaakt zijn van gerycled en natuurlijk materiaal. Ze houden rekening met het milieu in alles wat zij doen. Dus schaf je iets aan van Nkuku, dan weet je dat er in het produceren hiervan milieubewust mee om is gesprongen.

Nkuku assortiment bij ik rouw van jou

Bij ik rouw van jou hebben we er voor gekozen de kandelaars, windlichten, waxinelichthouders, notitieboeken en albums van Nkuku in ons assortiment op te nemen. Prachtige producten om thuis een mooie gedenkplek in te richten of om aan een vriendin te geven om haar te steunen in een moeilijke tijd. Hieronder zie je een greep uit de producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.ikrouwvanjou.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 99 reviews.
Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door deze website te bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies