Een bucket list is vaak niet zomaar een ‘to do’-list.
Het is een lijst die je kan helpen datgene te doen wat je tot nu toe hebt uitgesteld, waar je bang voor bent of waarvan je denkt dat je het niet zou kunnen. Zo liet ook de film The Bucket List uit 2007 zien.
En wat is er mooier dat deze latente gevoelens niet in jouw hoofd blijven rondzingen maar dat ze eens gerealiseerd worden.

Wat kan ik in op mijn bucket list zetten?
De diversiteit van een bucketlist is volgens ons oneindig. Wat op die van jou staat hoeft hetzelfde te zijn als die van je vriend of vriendin. Ook de grootte en omvang is voor iedereen verschillend. Zo kan je vurige wens zijn om mee te helpen bouwen aan een weeshuis in een ontwikkelingsland. Veel dichter bij huis kan je andere vurige wens zijn om nou eens echt te beginnen met die cursus snel typen.

Nog meer waarde
Je bucket list helpt niet alleen jou om je doelen en wensen te verwezenlijken en kan anderen inspireren om zelf ook een bucketlist te maken en zo hun leven te verrijken. Daarnaast geeft jouw bucket list goede ideeën voor bijvoorbeeld anderen om je te verrassen op je verjaardag.

Van idee naar werkelijkheid
Belangrijk in het realiseren van je bucketlist is dat het ergens ‘vaststaat’. Dit is jouw stok achter de deur . Een bucket list is toch veel leuker indien je er daadwerkelijk items op af kunt strepen? Noteer jouw bucket list in een notitieboekje, op je telefoon, je computer of misschien ergens anders.

kingda-ka achtbaan – bucket list
Eentje die bij ons in ieder geval hoog op de bucket list staat is het berijden van de Kingda Ka. De hoogste en een van de snelste achtbanen ter wereld.