Memories by Nien

Een tastbare herinnering

Na het afscheid van een dierbare, is er vaak behoefte aan een tastbare herinnering. Memories by Nien biedt die mogelijkheid, in de vorm van een handafdruk van de overledene.

Memories by Nien

Mischa Brendel
——————–
Jeanine Struyk-Pors maakt door middel van bodycasting afdrukken van handen en andere lichaamsdelen van personen, maar ook van dieren. Ze leerde zichzelf de techniek van bodycasting aan na de geboorte van haar laatste kindje, waarvan ze de kleine handjes en voetjes wilde vastleggen, om een tastbare herinnering te hebben aan hoe klein de dreumes ooit was.Via een treurige situatie in haar vriendenkring begon ze met het bodycasten als blijvende herinnering voor nabestaanden.

“Een van onze vrienden wist dat hij over niet al te lange tijd zou komen te overlijden. Dat was natuurlijk een ontzettend zware en treurige tijd voor de familie, met name ook voor de jonge kinderen die ze hadden.” Jeanine vertelde dat ze de hand van hun man en vader na zou kunnen gieten in acrylhars, waarbij alle details zouden worden vastgelegd. “De meeste mensen denken hier helaas niet van tevoren aan, maar nu deed de gelegenheid – hoe treurig ook – zich voor. Ik heb bij ze aangegeven dat dit iets was dat ze echt moesten doen en ik ben vreselijk dankbaar dat ik heb doorgezet, vooral ook voor de kinderen. Want die hebben er een emotioneel cadeau aan overgehouden waar ze veel aan hebben gehad, ook in de verwerking van het overlijden van hun vader. Want ze kunnen nu nog altijd even de hand van hun papa aanraken.”

Hoewel het ook mogelijk is om een casting van een hand te maken na het overlijden van een persoon, is dat toch een stuk lastiger. Niet alleen heb je dan maar zeer beperkt de tijd om een afdruk te maken, maar ook het aantal keuzes voor de positie van de hand is kleiner. Jeanine: “Je kunt de hand dan niet te veel draaien, bijvoorbeeld; we gebruiken dan de stand die de hand op dat moment heeft.”

Na het maken van de bodycast uit alginaat, giet Jeanine deze mal vol met een acrylhars, dat uiteindelijk uithardt en alle adertjes en poriën tot in detail toont. Het kost haar ongeveer tien uur tijd om een beeldje van twee handen op een houten plank te maken, inclusief beschildering.

Want dat kan ook: een beeld van twee handen die elkaar liefdevol vasthouden. Of zelfs van drie of meer handen, wat mensen zelf het liefste willen.

Wat Memories by Nien biedt, is een tastbare herinnering: het nog even de hand kunnen vastpakken van je dierbare. Jeanine: “Ik ben dankbaar dat ik mensen dat kan geven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.ikrouwvanjou.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 122 reviews.
Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door deze website te bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies