Boekrecensie; De wensbloem

Boekrecensie; De wensbloem
De wensbloem is een boek geschreven door Nathalie Slosse. Deze schrijfster heeft ook de voorgangers ‘Toverdruppels’ en ‘Grote boom is ziek’ geschreven. De wensbloem behandeld in dit boek het onverwachte verlies van een dierbare. Geschreven voor kinderen met prachtige kleurrijke tekeningen & tips.

De kaft
Op de kaft van het boek vinden we het karakter ‘Snuiter’.
Hij zit in een boom met een paardenbloem in zijn hand. (Een wensbloem)

Het verhaal
Dit begint heel vrolijk en blij met een verjaardag feestje voor Kago.
Een erg vrolijke bijeenkomst waarin er cadeautjes gegeven worden en lekker gegeten.
Iets later gebeurd er een vreselijk ongeluk waarbij vriendje Kago komt te overlijden. Het verhaal neemt je dan mee naar wat is er gebeurd met Kago en waar is hij nu? Het gevoel van schuld ‘had ik maar..’ wordt ook besproken en het karakter Oehoe de Uil weet als geen ander uit te leggen dat er niemand schuld heeft.
Erg belangrijke vragen voor karakters en kinderen.
Op een prachtige wijze wordt er vorm gegeven aan verlies en verdriet. Moeilijke onderwerpen om te bespreken.
Achterin het boek staan verwerkings tips om op een actieve manier hieraan te werken.

Onze ervaring
Dit boek heb ik samen met mijn dochter van 7 gelezen. Ze was werkelijk betoverd door de prachtige tekeningen in het boek. Het verhaal sluit goed aan bij het gevoel van verlies wat je ervaart wanneer er iets ergs gebeurt of je een dierbaar iemand verliest. Op een manier uitgelegd dat het kind er iets mee kan. Hoe verdrietig het verhaal in feite is, zo mooi wordt het ook opgelost door de wensbloem die geblazen wordt. Voor een kind heel tastbaar.
Het verdriet wat besproken wordt in het boek, maakte bij onze dochter plaats om daar voor haar eigen stukje iets mee te kunnen. Van dichtbij maakt zij nu mee wat dit verdriet met je doet en hoe je dit onder woorden moet brengen. Dit is voor kinderen gewoon erg lastig. Dit boek laat haar zien hoe ze ermee om kan gaan. De prachtige tips die achterin het boek gegeven worden. De knutselopdrachten.. het sluit heel erg aan bij kinderen.
De komende weken zal dit boek nog regelmatig doorgebladerd en gelezen worden. Twee dromenvangers zijn in de maak. Er wordt 1 exemplaar door haar gegeven aan een dierbare die binnenkort ons zal verlaten. De ander komt bij haar bed te hangen. Een prachtige manier om met haar bezig te zijn dit verlies een plekje te gaan geven.

Auteur: Nathalie Slosse

Illustraties: Rocio Del Moral

ISBN: 9789462344983

Uitgeverij: Pelckmans uitgevers

Kosten: €15,00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.ikrouwvanjou.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 136 reviews.
Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door deze website te bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies